Wedstrijden

Brons op NK indoor

Jochem Dobber heeft zondag 21 februari 2021 de bronzen medaille verovert op de 400 meter bij het Nederlands Kampioenschap Indoor Atletiek. In een razend spannende finale snelde Jochem naar de derde plaats in een nieuw persoonlijk record van 46,51 seconden.

“Geen perfecte race voor mij, maar toch blij met een persoonlijk record en de derde plaats“, volgens Jochem Dobber die vanuit baan 3 moest starten. Liemarvin Bonevacia won in een geweldige tijd van 45,99 seconden, waarmee hij het Nederlands Indoorrecord op zijn naam zette. Tony van Diepen wist het zilver te bemachtigen met een tijd van 46,17 seconden.

Met deze topprestaties behoren de Nederlandse atleten inmiddels bij de top acht van Europa. Dit belooft wat voor het EK indoor begin maart in Polen, waar Jochem individueel uitkomt op de 400 meter. Ook het 4 x 400 meter estafette team is uitgenodigd om deel te nemen aan het EK indoor.

Lees meer over het Nederlandse team dat 4 maart 2021 naar Torún, Polen, afreist voor de Europese Kampioenschappen Indoor.