Jochem Dobber 400m atleet
Training

Dat ging snel!

Van 3 t/m 25 januari 2020 is het Nederlands atletiekteam op trainingstage in Zuid Afrika. Helaas was er dit jaar onvoldoende budget om deelname van de sprinters met de Selectie-status, zoals ik, te financieren. Super pech, want vorig jaar waren er wel de financiële middelen maar kon ik niet mee vanwege mijn studie. Dit jaar had ik mijn studie zo ingericht dat ik in januari 2020 mee kon, maar was er geen budget.

De totale kosten van de trainingsstage bedroegen €3400,-. Een enorm bedrag! Maar deze trainingsstage was voor mij te belangrijk om af te zeggen. Zelf had ik €1000 gespaard en mijn ouders droegen ook €1000 bij. Maar dan miste ik nog €1400! Dan maar op zoek naar sponsoren?

Talentboek

Toen zag ik Talentboek, het crowdfunding platform voor sporttalent. Wat enorm gaaf dat dit bestaat! Je stelt het donatiedoel, het streefbedrag, de tegenprestaties en start en einddatum. En dan van start.

Het plaatsen van de eerste berichten op Facebook, Instagram en Twitter was best spannend. Hoe gaat iedereen reageren? Willen ze wel doneren? Bereik ik het streefbedrag wel? Maar de crowdfunding ging los!

Supporters

Oude, nieuwe trainingsmaatjes, bekenden via mijn vereniging, bekende topsporters, AV Suomi zelf, familie, vrienden, studiegenoten, buren en anonieme gulle gevers. Ik was zo verrast door al het enthousiasme van mijn supporters! De teller staat inmiddels op €1470,60. Samen hebben wij het doel bereikt!

Bijna iedereen heb ik bedankt, afhankelijk van de donatie, op Whatsapp, Facebook, Instagram, Twitter of e-mail. Maar de donateurs die €50 tot €99 hebben gedoneerd krijgen een speciale vermelding in mijn blog.


Dank donateurs!

Talentboek donateurs Bart en Tim met Jochem Dobber

Dank Groeneveldjes. Hoe lang kennen wij elkaar al? Al heeelll lang… Als 7-jarigen gingen Bart, Tim en ik als vrienden op atletiek. We wonnen samen vele competities. We speelden, renden, vierden vakantie en studeerden (ik iets langer). Jullie staan nu als supporters bij mijn wedstrijden. Hoe geweldig zou het toch zijn als we na zo’n lange tijd ook naar Tokio gaan? Dank voor jullie geweldige donatie!

Talentboek supporters van Jochem Dobber

Beste Jort, Linde, Willemijn en Frans. Roeien, krachttraining, wielrennen, mountainbiken, zeilen, hardlopen, yoga, skiën. Wat doen jullie eigenlijk niet? Juist: atletiek! Onwijs bedankt voor jullie donatie. Ook ben ik blij dat er bij jullie iemand is die net zo gek is op auto’s als ik.

Talentboek supporters van Jochem Dobber

Lieve Trudie, tante Trudie. Van mijn moeder heb ik begrepen dat ik ben geboren vanwege een ananas? Maar goed, dat doet er niet meer toe… Dank dat ook jij tot mijn trouwe supporters behoort: NK’s, EK Berlijn, FBK games. Jij bent er steeds bij. Super bedankt voor jouw mooie donatie.