Wedstrijden

Goud voor Jochem op WK estafette

Zondag 2 mei 2021 heeft AV Suomi atleet Jochem Dobber goud behaald met het 4×400 meter team op de World Relays in Polen. Deze gouden plak was de kers op de taart. Want de dag ervoor pakte de Nederlandse mannenploeg ook het Olympische ticket, door zich te plaatsen voor de finale.

De prestatie van Jochem Dobber uit Santpoort-Zuid, Liemarvin Bonevacia, Ramsey Angela en Tony van Diepen is uniek. Want nog nooit won een Nederlandse estafetteploeg een wereldtitel op dit olympische nummer. Het viertal won de finale in 3.03,45. Het verbreken van het Nederlands record van 3.02,37 blijft nog even op het wensenlijstje staan, want de koude en natte weersomstandigheden in Polen maakten het lopen van records lastig.

Jochem opende zijn 400 meter sterk en kon met een tweede doorkomsttijd het stokje overgeven aan Liemarvin. De koppositie was lastig vast te houden doordat een Zuid-Afrikaanse atleet voorbij ging. Maar Ramsey wist als derde loper weer de kop te pakken op de laatste 100 meter. Voor van Diepen was het stuivertje wisselen met weer een Zuid-Afrikaan. Maar met een geweldige versnelling sprintte hij met overmacht naar de overwinning. Japan werd tweede en Botswana derde.

Bekijk hier de serie en finale 4×400 meter.