Wedstrijden

Goud voor Jochem op NK

Op het Nederlands Kampioenschap heeft Jochem Dobber goud gewonnen op de 400m. Op de atletiekbaan in Utrecht, waar het NK zonder publiek werd gehouden, pakt hij met een ijzersterke eindsprint de zege in 46,59 seconden.  

Vooraf stond Jochem te boek als favoriet. Maar de zege ging niet vanzelf. Zijn start was sterk want hij haalde direct 400 meter specialist Tony van Diepen in. Alhoewel voor zijn gevoel de vaart er uit ging door de harde tegenwind, pakt Jochem zijn snelheid in de bocht weer op. Toch kwam nationaal recordhouder Liemarvin Bonevacia op de 300 meter langszij. Maar met een ijzersterke eindsprint kwam Jochem als eerste over de finish.

De Santpoortse atleet, die vanaf zijn zevende lid is van atletiekvereniging Suomi, is uitermate blij met zijn eerste gouden plak op het senioren toernooi. Ondanks alle corona beperkingen heeft Jochem, onder leiding van de Zwitserse trainer Laurent Meuwly, dit seizoen toch goed kunnen trainen rond en op Papendal. Na de eerste proefwedstrijden verbeterde hij tijdens de officiële wedstrijden keer op keer zijn persoonlijk record. In het Zwitserse La Chaux-de-Fonds liep de Santpoorter zelfs een absolute toptijd van 45.68 seconden. Hiermee staat hij op een gedeelde derde plaats van de ranglijst allertijden.

Uit de krant: 

IJmuider Courant: Opmars Jochem Dobber zet bij NK door.

Noordhollands Dagblad: Jochem Dobber en Lieke Klaver maken pas verworven status bij NK atletiek waar.

 Foto’s: Atletiekunie