Jochem Dobber 4x400m EK Teampresentatie Atletiekunie
Wedstrijden

Road to Berlin

Als talent in het AA Drink Talententeam van de Atletiekunie had ik mij voor 2018 een doel gesteld: een vaste plek in het 4 x 400m estafetteteam. Maar het werd meer.

Na mijn switch naar Papendal trainde ik regelmatig met Liemarvin, Terrence en Tony voor de estafette. Het bleek dat wij slechts 1 kans hadden  om ons te kwalificeren met het mannenteam estafette. Dus alles of niets.

Zaterdag 16 juni 2018 gingen wij met het Nederlands estafetteteam naar Zwitersland, op jacht naar de limiet in Bern. Ik kwam als laatste loper uit voor ons team.

De start van Tony was goed. Hij zorgde ervoor dat Lie als eerste het stokje overkreeg. Na het uitkomen van de bocht begon Lie op stoom te komen. Hij wisselde als tweede op Terrence en Terrence wist zijn plek te behouden. Bij mijn wissel was het erg druk bij het wisselpunt. Na wat geduw en getrek stond ik opeens op plek 3! Ik besloot mijn energie niet gelijk te verspillen en bleef achter de Italiaan en Brit aanlopen. Bij het uitkomen van de tweede bocht hijgde ik in de nek van nummer twee, de Brit. Ik kon hem net niet inhalen maar wist dat we goed hadden gelopen.

Voor ons was het lang wachten op de officiële tijd.  Iets in mij wist dat we de limiet te pakken hadden: 3.04,00 was de time to beat. Toen kwam de omroeper met het nieuws:  “The Netherlands: 3.03,51.

Yes!! De limiet was binnen! Berlin, here we come!

Foto: Tim Buitenhuis