Wedstrijden

Sensationeel Olympisch Zilver

Wat een team en wat een sensationele prestatie: zilver op de Olympische Spelen op de 4×400 meter! In Tokio liep mijn team in een geweldige race naar een Nederlands record (2.57,18) in de eerste olympische 4×400 meterfinale voor Nederland ooit. “We hebben geschiedenis geschreven!”

Ondanks dat ik heel even teleurgesteld was dat ik niet in de finale was opgesteld ben ik beretrots op mijn zilveren medaille. Want de dag ervoor liep ik als startloper in onze Nederlandse estafetteploeg. Op basis van tijd dwongen wij voor het eerst in de geschiedenis een olympische finaleplaats af!

We liepen een dik Nederlands record (2.59,06) maar moesten wel, door een vijfde plaats in deze serie, wachten of de tijd voldoende was om tot de twee snelste verliezers te behoren. Het was een nerveus moment. Maar gelukkig mochten wij de dag erna meestrijden om de olympische medailles.

In de finale verving Liemarvin Bonevacia mij als startloper. Met een geweldig resultaat! Zilver op de 4×400 meter Olympische Spelen Ik ben beretrots op mijn team: Terrance Agard, Tony van Diepen, Ramsey Angela en Liemarvin Bonevacia.