AA Drink Talententeam

Tweede jaar in AA-drink Talententeam

In 2017 werd ik geselecteerd voor het AA Drink Talententeam. Heel cool natuurlijk. Maar ik legde mezelf ook direct druk op. Ik vond dat ik moest laten zien dat ik de investering en plaats waard was. Daarbij maakte ik dat jaar de overstap van junior naar senior, ook dat zorgde ervoor dat ik écht wat wilde laten zien. Ik liep veel wedstrijden, maar had moeite om in de buurt van mijn tijd van het jaar daarvoor te komen.

Ik heb in 2017 gewoon heel veel gegeven, maar kreeg er voor mijn gevoel weinig voor terug.’ Toch kijkt Jochem niet geheel ontevreden terug op het seizoen. ‘Op het NK werd ik toch 4e met een goede tijd (46.93).’ En.. dus werd ik  weer geselecteerd voor het AA Drink Talententeam.

In 2017 zat ik echt wel even in een dip. Ik was te veel gefocust op tijden en had te weinig plezier. In 2018 draai ik het om. Plezier staat voorop. En als daar mooie prestaties en kwalificaties uit voortkomen, is dat heel fijn. Ik wil ook meer variatie in mijn wedstrijden. Vooral indoor ga ik niet alleen maar 400 meter lopen, twee rondjes op een kleine binnenbaan in de droge lucht zijn niet echt mijn ding. M’n studie Kunstmatige Intelligentie aan de UVA gaat oké. Het blijft zoeken naar de juiste balans van studie en sport. Maar ik wil het zeker allebei blijven doen. Het zou niets voor mij zijn om nu alleen maar met sport bezig te zijn. Aan de andere kant wil en kan ik niet zonder m’n sport. Ik ben een echte loper en voel me er goed door.

Lees het volledige verslag hier: https://www.atletiek.nl/nieuws/mijn-prestaties-moeten-2018-vanuit-plezier-komen

Foto: Erik van Leeuwen